Nom que rep el tram final del budell gros del porc.
La tripa cular és la part final de l’intestí gruixut del porc. Tripa raspada, salada i agrupada per calibres i llargada. Col·locada en malla de plàstic formant madeixes.
En el cas de l’embotit cular, el gruix pot variar des dels 45 fins als 70 mm i permet que l’embotit s’assequi d’una forma més lenta.
El calibre més gran de l’embotit obliga a un procés de curació diferent del d’altres xoriços i llonganisses.
Totes les nostres tripes son naturals i d´origen 100% espanyol i de primera qualitat. Obtenim les tripes de porc de la nostra pròpia producció, aptes tant pel mercat nacional com internacional.
El procés de desgreix, neteja i salat es dur a terme en els nostres escorxadors homologats. I el calibratge i l’envasat en el nostre centre de calibratge.
Propietats | Alta qualitat osmòtica: permeabilitat del producte al vapor, fum i gasos. Això facilita, per exemple, la dessecació i el fumat. |
---|---|
Longitud | 65 cm |
Calibre | De 45/50 fins a 65/70 mm |
Presentació | Madeixes de 10 unitats |
Envàs | Bossa de plàstic dins d'un barril alimentari amb sal i salmorra |
Utilització | Per a productes tant cuits com o curats, com ara: la botifarra, la ”morcilla” de Burgos, el llom ibèric i mortadel·la entre d’altres. |